ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на efbet Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Манчестър Юнайтед надви драматично Ливърпул с 4:3 след продължения на "Олд Трафорд" и се класира за 1/2-финалите в турнира за Купата на Англия - ФА Къп. Срещата премина през много обрати, като победният гол за "червените дяволи" падна в 121-ата минута и бе дело на Амад Диало, който заради радостта си след попадението получи втори жълт и съответно червен картон.

Гостите се опитаха да пресират в началото, но домакините първи застрашиха вратата на мърсисайдци и пропуски направиха Аарън Уан-Бисака и Маркъс Рашфорд, чийто удар бе спасен от вратаря Келъхър. В 5-ата минута Собослай отправи също точен удар за Ливърпул, но Онана спаси. След пропуск и на Салах, който не намери очертанията на вратата се стигна до 10-ата минута, когато Маркъс Рашфорд подаде на Гарначо, който бе изпуснат от Ендо, а изстрелът му бе спасен. Първи до топката стигна Скот Мактоминей, който който се разписа за 1:0. По-малко от минута след гола Гарначо стреля, но ударът му бе блокиран. Ливърпул отвърна бързо с удар на Анди Робъртсън над вратата. 

В 27-ата минута Бруно Фернандеш успя да отнеме топката в центъра на терена, но Хойлунд не съумя да нанесе добър завършващ удар към вратата на гостите. Последва хубав удар на Собослай, който обаче бе спасен от стража на домакините Онана. В 35-ата минута Мактоминей можеше да направи 2:0, но ударът му бе блокиран. Две минути след това Ендо вкара топката в мрежата, но се оказа, че подалият му Салах е бил в засада.

В заключителните минути на първата част играчите на Ерик тен Хаг се прибраха по-близо до своето наказателно поле, но в 44-ата минута Алексис МакАлистър изравни резултата за 1:1. Ливърпул започна да доминира владението на топката и в първата минута от добавеното време на полувремето агресивната преса на мърсисайдци на фланга свърши работа. Дарвин Нунес стреля, Онана спаси, но топката попадна в Мохамед Салах, който не стреля по най-убедителния начин, но направи пълния обрат за 1:2. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Малко след почивката удар на Дарвин Нунес бе спасен от Онана, а минута по-късно Доминик Собослай получи топката пред наказателното поле, но изстрелът му бе блокиран от Варан. В 53-ата минута Салах намери Нунес, но завършващият удар на уругваеца отиде много далеч от вратата. Пет минути след това Бруно Фернандеш извърши нарушение точно пред наказателното поле срещу Доминик Собослай, а изстрелът на МакАлистър от свободния удар прати топката над вратата. 

След час игра ново чудесно разиграване на гостите даде възможност на Дарвин Нунес да стреля. Уругваецът се справи с Варан лесно, но заложи на силата при удара си и Онана спаси. Последва и изстрел на Салах след още една добре организирана атаката на гостите през центъра на терена, но без успех.

В 71-а минута Тен Хаг направи две смени и в игра се появиха Хари Магуайр и Антони вместо Уан-Бисака и Хойлунд. Минута след това Харви Елиът влезе на мястото на Собослай, а малко по-късно Конър Брадли и Коди Гакпо също бяха пуснати от Клоп в игра вместо Салах и Робъртсън. Преди двубоят да стигне до 80-ата минута Кристиан Ериксен смени Коби Мейно. 

В 87-ата минута Гарначо проби по левия фланг и след рикошет топката попадна в Антони, който се завъртя страхотно и прати топката в ъгъла за 2:2. Веднага след това Ливърпул можеше да си върне преднината, но нещо средно между удар и центриране на Елиът срещна гредата.

В последните секунди от четирите минути добавено време Маркъс Рашфорд бе изведен сам срещу Келъхър, но ударът му мина покрай вратата на гостите, за да се стигне до продължения.

В 92-рата минута Антони стреля опасно, но над вратата. В 101-ата минута домакините развиха много добро нападение, което завърши със силен удар на Линдельоф, след който топката с оплете от външната страна на мрежата. Въпреки че домакините доминираха през това първо продължение и бяха по-свежият отбор, гостите излязоха напред в резултата в 105-ата минута. Брадли намери Елиът пред наказателното поле, след което халфът стреля, топката рикошира в крака на Ериксен и влезе в долния десен ъгъл на вратата на Онана за 2:3. Веднага след това Рашфорд за пореден път не уцели вратата от добра позиция.

След няколко пропуска Маркъс Рошфорд не сбърка в 112-ата минута и изравни. Грешка в изнасянето на топката от Дарвин Нунес даде възможност на Скот Мактоминей да намери Рашфорд, който се разписа за 3:3. Самият Мактоминей можеше да направи пълен обрат в 117-ата минута, когато засече ниско центриране на Рашфорд, но топката премина на сантиметри встрани.

В първата минута на добавеното време на продълженията "червените дяволи" осъществиха пълен обрат. Амад Диало стреля по земя по диагонал към долния ляв ъгъл на вратата и вкара за 4:3. Заради радостта си той получи втори жълт картон и бе изгонен, но пък Манчестър Юнайтед се класира за полуфиналите.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЛИВЪРПУЛ 4:3 след продължения, 2:2 в редовното време
1:0 Скот Мактоминей (10), 1:1 Алексис МакАлистър (44), 1:2 Мохамед Салах (45+2), 2:2 Антони (87), 2:3 Харви Елиът (105), 3:3 Маркъс Рашфорд (112), 4:3 Амад Диало (120+1)