Арсенал вкара гол при визитата си на Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“, който развълнува футболните фенове по света и припомни исторически момент от 2000 година.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

В 13-ата минута след изпълнение на корнер пред вратата на домакините Фред настъпи Де Хеа и испанският страж се строполи на земята. Топката стигна до Емил Смит Роу, който от около 20 метра я прати във вратата. Главният рефер Мартин Аткинсън първоначално отмени гола, тъй като Де Хеа бе на земята и нямаше как да се намеси. Нарушение срещу Де Хеа обаче нямаше и попадението бе признато след намесата на ВАР.

БЛИЦ припомня за подобен случай и исторически момент от кариерата на италианския голмайстор Паоло Ди Канио с екипа на Уест Хям. На 18 декември 2000 година той влезе в историята на футбола с феърплей поведение. При резултат 1:1 между Уест Хям и Евертън в 90-ата минута на мача Ди Канио улови с две ръце летящото към него центриране, за да спре играта. Причината бе превиващият се от болка вратар на противника, който секунди по-рано бе получил сериозна контузия при опит да изрита топката. Вратата на "карамелите" зееше празна, но Ди Канио отказа да порази, което моментално му спечели бурни аплодисменти от феновете на "Гудисън Парк".

"Това е най-великото нещо, което съм виждал. Не знаех дали да се радвам или да се ядосвам на това, което Паоло направи, но то остава в историята", възкликна мениджърът на „чуковете“ по онова време Хари Реднап.