Ето как прогнозираха мача представителите на Еfbet Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Спортиг победи Бенфика с 2:1 на своя стадион "Жозе Алваладе" в голямото дерби на Лисабон от 28-ия кръг на португалската Примейра лига и дръпна с 4 точки пред съперника на върха, а освен това е и с мач по-малко.

В герой за "лъвовете" се превърна Жени Катамо, който вкара и двете попадения. Нападателят от Мозамбик отбеляза първото попадение едва 46 секунди след старта на мача. Този гол бе сравнен от португалските медии с попадение на Красимир Балъков, който продължава да държи рекорда за най-бърз гол в дербитата срещу Бенфика. През 1992 година българинът вкара на градския съперник след само 13 секунди игра, а неговият отбор победи с 2:0. Това бе и последният път, когато Спортинг бе вкарвал на "орлите" в първата минута на двубоя.

Спортинг започна мача с атака отляво и центриране в наказателното поле, където Жени Катамо се разписа за 1:0, а в третата минута от добавеното време на първата част Анхел ди Мария центрира от пряк свободен удар, а Александър Ба се отскубна от пазача си и вкара с глава за 1:1.

В 53-ата минута Виктор Гьонкереш получи пас в наказателното поле и стреля към вратата, но топката се удари в гредата. Десетина минути по-късно Давид Нереш имаше шанс да отбележи, но топката излезе в аут.

Така се стигна се до 90-ата минута, когато домакините имаха претенции за дузпа. Такава обаче не бе отсъдена, а Спортинг трябваше да изпълни корнер. След него топката бе избита и се озова в Жени Катамо, който с мощен удар вкара за крайното 2:1.

Секунди преди края Бенфика остана и с човек по-малко, след като Фредрик Аурснес получи втори жълт и респективно червен картон.

С тази победа Спортинг има 71 точки на върха и мач по-малко от втория Бенфика, който е с 67. До края на сезона остават шест кръга.