Голмайсторът на третодивизионния Вихрен Александър Русков най-неочаквано напусна стадиона в Сандански минути преди първата зимна тренировка, пише struma.bg. “Аз съм на 29 години, играл съм професионален футбол и вече не мога да очаквам пари от родителите си, коментира Ал. Русков. Нямам уговорки с друг отбор, където да отида”, с тези думи опитният нападател се качи на лекия си автомобил и си замина.

В продължение на близо половин час изпълнителният директор на санданчани Панталей Маникатов разясни на състезателите решенията на Управителния съвет на клуба, председателстван от професор Васил Жечев. А те са, че на мястото на досегашния помощник-треньор Георги Карамитов се назначава Стойко Найденов, треньор в детско-юношеската школа /ДЮШ/ на „Вихрен“. Счетоводителката на клуба Кристина Божинова е депозирала молба за напускане и е освободена.

Все още не е назначен неин заместник в общинския футболен клуб. Ето какво каза П. Маникатов след разговора с футболистите: "Пожелахме си успех през новата 2014 г. и предстоящия пролетен полусезон в Югозападна „В“ група. Имахме неща за доизясняване, Гошката Карамитов излезе от клуба. По принцип няма да има длъжност помощник-треньор, защото е известно, че клубът не може да си го позволи, но ще ползваме специалист от школата, който да помага на наставника.

Политиката на Управителния съвет /УС/ е да се интегрират повече момчета от юношеската формация. Именно затова изборът падна върху Стойко Найденов. Той да е връзката между двете звена, работил е с повечето от момчетата, няма да има проблеми с тях. Колкото до Кристина Божинова, тя сама реши да напусне. Съчетаваше две длъжности - счетоводител на общинска фирма „Пазари“ и ОФК „Вихрен“. Няма футболисти, които да са чужденци, всички момчета са от региона.

Започваме с 21-те картотекирани. За пари не искам да говоря. Играчите си получиха възнагражденията за октомври и ноември такива, каквито наставникът е определил. Ще ги вземат и за декември. Новост е, че трима от юношеската група се присъединяват към мъжкия тим“.

Първата контрола е насрочена за 25 януари с Локомотив (Сф). През февруари са предвидени спаринги с Пирин и Пирин (Рз).