Челси записа едва втората си загуба от началото на годината и четвърта за сезона, след като в мач от 30 кръг отстъпи с 1:2 като домакин на Кристъл Палас. За „орлите“ на Сам Алардайс това е четвърта поредна победа.

Сеск Фабрегас даде аванс на „сините“ в петата минута. Испанският национал получи топката във вратарското поле от Еден Азар, който по лявото крило финтира защитник на гостите. Четири минути по-късно Вилфрид Заха изравни. Той се пребори с трима защитници на домакините и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Тибо Куртоа.

Само две минути по-късно Заха асистира на Кристиан Бентеке, който овладя топката и след това я копна над вратаря на Челси, който се беше хвърлил в краката му. До края на първото полувреме вратарят на Кристъл Палас Уейн Хенеси отрази удари на Диего Коста и Неманя Матич.

През второто полувреме Уилфрид Заха пропусна две положения за „орлите“. Диего Коста с глава стреля покрай вратата на гостите, а Сеск Фабрегас не успя да преодолее Хенеси, след като се оказа сам срещу него в 85-ата минута.

Така Челси остана на първо място с 69 точки, но вече има аванс от само седем пред втория Тотнъм. Кристъл Палас пък събра актив от 31 пункта и е на 16-а позиция, на четири точки пред зоната на изпадащите.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА