Новият мениджър на Лийдс Сам Алардайс направи доста самоуверено изказване, след като вчера официално беше представен от клуба. 68-годишният специалист замени испанеца Хави Грасия и основната му задача е да запази елитния статут на тима от „Еланд Роуд“. Пред медиите Големия Сам обяви, че се нарежда сред най-добрите футболни треньори в света.

"Много хора смятат, че вече съм твърде възрастен и старомоден, което е далеч от истината. На 68 години съм, но все още го мога. По отношение на познанията във футбола и дълбочината им, аз не изоставам от никого. Нито от Пеп Гуардиола, нито от Юрген Клоп или Микел Артета. Не казвам, че съм по-добър, но съм поне равен с тях", заяви Алардайс.

Специалистът, водил в един мач националния отбор на Англия, коментира и предстоящия си дебют начело на Лийдс. В събота тимът му гостува на лидера в класирането Манчестър Сити.

"Започваме с лесен мач в събота. От Манчестър Сити по-лесно накъде? Престоят в Лийдс може би ще бъде най-голямото ми предизвикателство, тъй като остава твърде малко време до края на сезона. Мачовете до края на сезона са малко, но за сметка на това са трудни", коментира Големия Сам.