Сам Алърдайс е договорил личните си условия с Футболната асоциация на Англия, за да поеме националния отбор на страната. Според „Дейли Мейл“ 61-годишният специалист се е съгласил да получава по 3 милиона паунда на година. Това е по-малко от парите, които взема като мениджър на Съндърланд и е по-малко от възнаграждението на предишния селекционер на „трите лъва“ Рой Ходжсън, който взимаше по 3,5 милиона паунда и беше най-високоплатения селекционер на Евро 2016.

Причината Алърдайс все още да не е представен като селекционер на националния отбор на Англия е компенсацията, за която настоява Съндърланд. „Черните котки“ искат да получат 3 милиона паунда, за да прекратят предсрочно договора на Големия Сам, пише „Сън“. Футболната асоциация изрази готовност да плати 1 милион, каквато сума е упомената в договора на Алърдайс с клуба. Управата на Съндърланд отрича за наличието на подобна клауза.

Очаква се Сам Алърдайс да вземе за свой асистент Кевин Нолан. Двамата работиха заедно в Болтън и Уест Хям като мениджър и футболист. В момента 34-годишният Нолан е играещ мениджър на четвъртодивизионния Лейтън Ориент. Според информациите в щаба на Големия Сам може да влезе и Пол Клемънт, който в момента е помощник-треньор на Карло Анчелоти в Байерн.