Реал (Мадрид) приема Челси в първи полуфинал на Шампионската лига. Този мач дава начало на най-решителната част от надпреварата и всички очакват с нетърпение развитието на битката.

„Белият балет“ участва на тази фаза от турнира за първи път от 2018 г., когато впоследствие спечели титлата за рекорден 13-и път. Челси от своя страна се цели в първи финал от ШЛ от 2012 г. насам.

Мениджърът на „сините“ Томас Тухел не само няма загуба от испански отбори в евротурнирите – 3 победи и 3 равенства, но и атакува второ участие на финал в Шампионската лига с втори различен отбор в рамките на девет месеца. Преди година германецът изведе ПСЖ до решителния мач за титлата, но загуби от Байерн на финала.

Реал (Мадрид) няма загуба в последните си пет мача във всички турнири, но в тази серия записа само две победи (3 равенства). В събота тимът на Зинедин Зидан направи домакинско 0:0 с Бетис и това му попречи да се изравни с Атлетико (Мадрид) на върха на класирането.

Челси показа неубедително представяне в последните си пет срещи във всички турнири. Бяха записани три победи, едно равенство и една загуба. В събота „сините“ победиха Уест Хям с 1:0 и така дръпнаха с три точки на „чуковете“ в битката за място в Топ 4.

КАКВО КАЗАХА ТРЕНЬОРИТЕ
Зинедин Зидан (Реал Мадрид): Челси си заслужи мястото на полуфиналите, както и ние. Ще бъде труден мач, тъй като съперникът също има голям опит във важни срещи. До края на сезона има около месец и ние ще се борим до последно. Имаме трудности със състава, но това е проблем за всеки един отбор. Мотивирани сме да излезем на терена и да се раздадем за постигане на победата.

Томас Тухел (Челси): Не бива да очаквате някакво необмислено хвърляне в атака от нас. Залогът е твърде голям, мачовете са много важни. Искам да играем настървено. Това е нашата стратегия. Залагаме на собствените си сили и правим нещата, които сме отработили. Със сигурност не надценяваме способностите си.

 

Real Madrid CFРЕАЛ (МАДРИД) – ЧЕЛСИChelsea FC

Днес от 22:00 часа по MAX Sport 3
Мадрид, „Алфредо ди Стефано“
Съдия: Дани Макели (Нидерландия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Реал (Мадрид): Куртоа, Карвахал, Варан, Милитао, Начо, Каземиро, Кроос, Модрич, Винисиус, Бензема, Асенсио
Контузени и заразени: Менди, Рамос, Валверде, Васкес
Наказани: няма

Челси: Менди, Аспиликуета, Тиаго Силва, Рюдигер, Джеймс, Жоржиньо, Канте, Чилуел, Маунт, Хаверц, Вернер
Контузен: Ковачич
Наказани: няма

Баланс: 3 мача, 2 победи за Челси, 1 равенство, г.р. 4:2

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Реал (Мадрид) продължи напред в четири от последните си пет срещи с английски отбори на елиминационна фаза от евротурнирите. Като цяло „белият балет“ девет пъти продължават напреди и пет пъти отпадат в срещите си с отбори от Англия.
* „Кралският клуб“ има девет победи, шест равенства и три загуби в домакинските си мачове срещу английски противници.
* Челси 12 пъти е срещал испански отбори в елиминационна фаза от евротурнирите и пет пъти продължава напред.
* „Сините“ от Лондон спечелиха само три от общо 12 гостувания на испански съперници в елиминационна фаза в Европа