Един от най-харизматичните бразилски футболисти Ривалдо сложи окончателно край на кариерата си. Легендата обяви това малко преди да навърши 42 години (б.р. - роден е на 19 април 1972 г.).

Ривалдо съобщи, че е преценил, че повече няма какво да даде на футбола. За последно звездата носи екипа на бразилския Моги Мирим. Там легендарният футболист изпълни мечтата си да играе рамо до рамо със сина си и след като вече я постигна, може спокойно да окачи обувките на пирона.

"Със сълзи на очи и много мъка искам да обявя края на кариерата си като футболист. Искам да благодаря на семейството ми и на Господ за подкрепата, която получих през всичките тези години. Имал съм много разочарования и препятствия, но прекрасните моменти в кариерата ми преобладават и ще помня само тях. Чувствам само признателност и благодарност към всички. Но това беше всичко от мен на терена. Повече няма какво да дам на футбола като играч", заяви Ривалдо с обръщение в социалните мрежи.

Звездата достигна върха в кариерата си като футболист на Барселона. Ривалдо пристига на "Камп Ноу" през 1997 година. С каталунците завоюва две титли, Купа на Краля и Суперкупа на Европа, а през 1999 година печели и "Златната топка". В сърцата на феновете на каталунците остава победния му гол срещу Валенсия в последния кръг на сезон 2000/01, когато с прекрасно попадение със задна ножица Ривалдо класира Барселона в Шампионската лига. С екипа на бившия клуб на Стоичков техничният полузащитник става световен шампион през 2002 година. През 2003-а вдига и трофея в Шампионската лига с Милан.

С националния отбор на Бразилия е световен шампион. Последните години от кариерата му минаха в Гърция, Узбекистан и в родината му.