Доскорошният голаджия на испанския Еспаньол Мартин Брейтуайт е мотивиран да стане мажоритарен собственик на каталунския клуб, пише "Марка". Изданието допълва, че причина за това негово желание е, че иска да отмъсти на сегашните собственици заради отношението към него. Отделно на това, през лятото на 2023 година, когато тима изпадна от елита, той пожела да напусне, защото беше предупреден от селекционера на Дания, че заради статута си на състезател от втора дивизия няма да бъде част от националния тим за Евро 2024. Тогава обаче шефовете блокираха негов трансфер, заради което нападателят се разсърди.

33-годишният нападател напусна "синьо-белите" това лято, преминавайки в бразилския Гремио.

Датчанинът е известен с това, че е много богат заради сериозен семеен бизнес, включващ недвижими имоти в САЩ, ресторант и марка дрехи. По тази причина Брайтуейт попада дори в класацията на богаташите, изготвена от "Форбс"

В кариерата си Брейтуайт е играл и за другия каталунски клуб Барселона, Леганес, Мидълзбро, фалиралия вече Бордо и Тулуза. С "лос бланкос" е ставал шампион на Испания веднъж, както и носител на Купата на Краля.

За националния отбор на Дания има записани 69 мача, в които е вкарал 10 гола.