Голмайсторът на Борусия (Дортмунд) Пиер-Емерик Обамеянг, вкарал 7 гола за вестфалци от началото на сезона, се контузи и бе заменен принудително при успеха на националния тим на родината му Габон с 4:0 срещу Судан в квалификация за Купата на африканските нации.

Подкрепян от двама съотборници Обамеянг напусна терена, но все още няма яснота колко сериозна е получената в глезена травма. Преди това нападателят се отличи с един гол и две асистенции за победата на Габон.

След мача Обамеянг побърза да успокои феновете на Борусия (Дортмунд), публикувайки снимка в социалната мрежа „Инстаграм”, която го показва радостен на пейката със съотборници преди срещата със Судан. В посланието си той се радва за гола и победата и не споменава нищо за контузията.

На въпрос на привърженик в друга социална мрежа „Туитър” за травмата пък Обамеянг отговаря лаконично: „Не е толкова зле”. Това бе трябвало да означава, че нападателят ще бъде на линия за вестфалци още за гостуването на Хановер следващата събота от 16:30 часа българско време.

Под въпрос за визитата на Борусия (Дортмунд) в Хановер остават десният защитник Лукаш Пишчек, контузил се с националния тим на Полша при загубата от Германия (1:3) в европейската квалификация във Франкфурт, както и Нури Шахин, който отсъства от терените вече половин година и все още не е ясно кога ще се завърне в игра.