Селекционерът на Холандия Берт ван Марвайк взе решение да използва като титуляр голмайстора на Арсенал и английската Висша Лига Робин ван Перси в мачовете от Евро 2012 в Полша и Украйна от 8 юни до 1 юли, съобщават холандските медии.

Това означава, че голмайсторът на Шалке 04 и Бундеслигата Клаас Ян Хунтелаар ще седне на пейката и ще чака своя шанс за изява при контузия или наказание на Ван Перси. Двамата започнаха като титуляри в контролата срещу България преди седмица, но този вариант на атаката се оказа неуспешен за „лалетата” и те загубиха от родните „трикольори” с 1:2 на „Амстердам Арена.

"Разочарован съм, че не избра мен. Разочарован съм, но не съм беглец. Усетих, че всичко е предварително нагласено. Сега съм по-добре и знам, че трябва да помагам на Холандия", сподели Хунтелаар.

Нападателят на Шалке 04 има 31 гола в 52 мача с оранжевата фланелка и е голмайстор на националния отбор, докато Робин ван Перси се е отчел едва с 26 попадения в 64 срещи. Голямото разочарование на Хунтелаар идва от факта, че и преди две години на Мондиал 2010 остана на пейката за сметка на Ван Перси.