Голмайсторът на германската Бундеслигата от сезон 2008/09 Графите напусна Волфсбург след 4 години престой и ще потърси щастието си в Дубай, където подписа 2-годишен договор с местния Ал-Ахли.

„На 32 години е време да открия нещо ново”, лаконичен бе бразилският нападател след подписването на контракта си. Така след 107 мача в Бундеслигата и 59 гола във Волсбург приключва една малка ера.

„Графите има огромни заслуги към Волфсбург. Той ще остане завинаги част от историята на клуба”, заяви старши треньорът на „вълците” Феликс Магат.

С отбелязаните си 28 гола, които му донесоха голмайсторския приз, бразилецът имаше съществен принос за шампионската титла на Волфсбург преди 2 години. „Той ще ни липсва и като човек и като футболист. Съжалявам много за раздялата, но разбирам неговото желание за едно ново предизвикателство и му желая всичко най-хубаво”, допълни Магат.

С Графите от Волфсбург си тръгна и последната част от „магическото трио” на клуба: Един Джеко през зимата отиде в Манчестър Сити, а плеймейкърът Звездан Мисимович премина през Истанбул, за да се установи в Динамо (Москва). „Винаги съм се чувствал страхотно в Германия, научих много, развих се и добих допълнителен опит”, каза още Графите на раздяла.

Феликс Магат привлече Единалдо Батиста Либано, както е истинското име на Графите, през 2007 година от френския първодивизионен Льо Ман. „Моят гол на годината срещу Байерн (Мюнхен) през 2009 г., мачовете ми в Шампионската лига, Световното първенство в ЮАР ще останат завинаги в сърцето ми”, завърши бразилецът на раздяла.

Графите е оценяван на 7,5 милиона евро, но Ал-Ахли ще плати на „вълците” за него трансферна сума в размер само на 3 милиона евро. Причина за това е, че бразилецът има договор с Волфсбург само за още един сезон, след който би могъл да си тръгне като свободен агент, а това автоматично сваля цената му за това лято. /БЛИЦ