Армения победи с 4:2 Босна и Херциговина в двубой от група "J" на европейските квалификации. Срещата бе истински спектакъл и апогей на атакуващия футбол.

Домакините откриха резултата още в 3-ата минута, когато Мхитарян завърши отлично преса при изнасянето нa топката от страна на съперника. Един Джеко обаче бързо изравни. Звездният нападател на гостите засече с хубаво центриране на Гояк за 1:1.

До края на първото полувреме и двата тима има по няколко възможности да излязат отново напред в резултата, а веднъж гредата спаси арменците от попадение.

След нови пропуски се стигна и до второ попадение на Армения. Мхитарян получи пас в наказателното поле и с мощен удар по диагонала разстреля стража Сехич в 66-ата минута. 

Радостта на домакините отново трая малко. В 70-ата Колачинац намери отлично Гояк, който изравни резултата от близко разстояние. 

Арменците обаче не се предадоха, а действаха отлично на контраатаки и стигнаха до победата. В 77-ата минута Мхитарян действа много добре в наказателното поле, а Амбарцумян се разписа във вратата на Босна и изведе тима си напред. Босненците се оголиха и се втурнаха в атака, за да стигнат до израняване. Защитата на Армения се справи, а и късметът помогна на домакините. В последните секунди на срещата Лончар вкара топката в собствената си вратата и оформи крайното 4:2 за Армения.

Домакините изпревариха в класирането своя съперник и с 9 точки заемат третата позиция. Босна продължава да бъде с актив от 6 на четвъртото място. Италия е абсолютен лидер с 5 победи от 5 мача и 15 точки, а Финландия заема второто място с 12 точки.