Полша си осигури участие на Мондиал 2018 в Русия след труден домакински успех с 4:2 над Черна гора. С тази победа "Дружина полска" завършва на първо място в група "Е" с актив от 25 точки и ще играе на Световно за първи път от 2006 година. Дания пък остава на 2-ата позиция с 20 пункта и ще играе бараж за класиране на форума.

Срещата започна по прекрасен начин за поляците, които излязоха напред в резултата още в 6-ата минута. Точен с удар от близка дистанция бе Мачински. След попадението гостите организираха няколко добри атаки, които обаче не доведоха до гол.

Така се стигна до 16-ата минута, когато Полша нанесе своя втори удар. Левандовски пусна хитър пас в наказателното поле към Гросицки и последният без колебание прати топката във вратата на Черна гора.

След попадението домакините заиграха значително по-отпуснато и това беше на път да им изиграе лоша шега. Черна гора започна да поглежда все по-често към противниковата врата и в 79-ата минута влезлият като резерва Мугоса намали, разписвайки се със задна ножица от вратарското поле. Само няколко минути по-късно Томашевиц шокира Полша с втори гол за 2:2. 

Домакините реагираха като попарени и в 85-ата минута Левандовски отново даде преднина за тима си. Две по-късно интригата в мача бе убита, след като Стойкович си отбеляза автогол, с който бе оформен крайният резултат.

В другия мач от групата Дания и Румъния завършиха наравно 1:1. "Червеният динамит" излезе напред в резултата в 59-ата минута, когато точен от дузпа бе Ериксен. Две минути преди края на редовното време Деац изравни и донесе точката за своя тим.

За северните ни съседи защитникът на Лудогорец Козмин Моци остана на резервната скамейка през целия мач, докато Клаудиу Кешерю се появи в игра в 70-ата минута. Maлко преди това пък тимът остана с 10 души на терена, след като за втори жълт картон бе изгонен Ганеа.

Румъния завършва световните квалификации на 4-ото място в група "Е" с актив от 13 точки.

В мач без значение от групата Казахстан и Армения завършиха наравно 1:1. Мхитарян изведе гостите напред в резултата в 26-ата минута, но Турисбек през второто полувреме донесе точката на домакините.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​