ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Шампионът на Южна Америка Фламенго победи египетския Ал Ахли с 4:2 в спор за бронзовите медали на Световното клубно първенство в Мароко.

Фламенго започна по-силно двубоя, а в 11-ата минута излезе напред след гол от дузпа на Габриел Барбоса - Габигол (1:0).

Габигол се размина с втори гол в 25-ата минута при контраатака. Той подаде към Араскета, който центрира на втора греда за Педро. Нападателят засече с глава, но вратарят Ел Шенауи парира удара. Топката падна в краката на Габигол, който не улучи вратата.

Крилото на Ал Ахли Ахмед Абдел Кадер изравни в 37-ата, след като изпревари Фабрисио Бруно при подаване от ъглов удар и с глава се разписа (1:1).

Winbet - победата е емоция! (18+)

Египтяните можеха да излязат напред в резултата в 58-ата минута, но Али Маалул пропусна дузпа. Тя беше отсъдена заради фаул на Тиаго Мая срещу Абдул Шериф, но вратарят Сантош спаси.

Само след две минути Ахмед Абделкадер вкара своя втори гол в мача и вече Ал Ахли водеше с 2:1 с майсторското му изпълнение.

Ентусиазмът на египтяните беше охладен в 69-ата минута, когато съдията Мустафа Горбал показа червен картон заради грубо нарушение на Халед Абдел Фатах.

Бразилците реализираха численото си превъзходство в 77-ата минута благодарение на гола на Педро Абреу (3:1), който получи топката от уругваеца Де Араскета и с мощен удар обърна ръцете на вратаря Ел Шенави.

Габриел Барбоса - Габигол вкара втора дузпа в 84-ата минута за 3:2, а в добавеното време Педро Абреу оформи крайното 4:2 с бомбен изстрел извън наказателното поле.

Финалът на турнира между Реал (Мадрид) и Ал Хилал е тази вечер от 21:00 часа.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК