Бунт за пари тресе канадския национален отбор месеци преди началото на световното първенство по футбол (21.11. - 18.12.2022), а играчите изпълниха заканата си да бойкотират контролата с Панама.

Двубоят трябваше да се играе малко след полунощ наше време, но футболистите останаха твърди в намерението си да протестират и освен, че не тренираха в последните дни, не излязоха на терена.

Проблемът е, че все още не са получили обещаните им още през март премии за класиране на Мондиала. Заедно с това играчите напират да получат сума, четири пъти по-висока от предвидената от футболната федерация на страната (по 30 хиляди евро на човек).

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Футболистите искат да бъдат осигурени самолетни билети и платен престоят на семействата им на Мондиала в Катар, което също засега не среща положителен отговори от началниците на местната федерация.

Класирането за Мондиала в Катар  през ноември и декември е първо за канадците от 36 години насам. През 1986 година “кленовите листа” дебютираха на световни финали, като останаха последни в група с Франция, СССР и Унгария.