Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер се разболя мистериозно за няколко минути.

Швейцарецът обяви, че не се чувства добре и отложи даването на показания пред съда по дело за корупция, което може да го прати зад решетките за пет години.

При влизането си в съдебната зала 85-годишният Блатер бе в добро настроение, изглеждаше здрав и дори говори пред събралите се журналисти, като обяви, че не е направил нищо незаконно.

Минути след това, при влизането си в съдебната зала, швейцарецът започна да шепне и каза, че не се чувства добре.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Болките в гърдите ми се върнаха отново. Трудно ми е да дишам", каза тихичко Блатер, след което изслушването му бе отложено за утре.

Блатер и бившият президент на УЕФА Мишел Платини са обвинени за незаконно уреждане на плащане в размер на 2 милиона швейцарски франка през 2011 г. И двамата отричат обвиненията. Адвокатите на Блатер и Платини опитаха да преместят делото в местен съд, както и поискаха да бъде отхвърлено гражданското дело на ФИФА за връщане на двата милиона. Аргументите им обаче бяха отхвърлени.

Трима съдии ще слушат делото, което ще продължи до 22 юни, а присъда трябва да бъде определена на 8 юли. Ако бъдат осъдени, Платини и Блатер може да влязат в затвора за максимум пет години.