Вицепрезидентът на ФИФА Грег Кларк подаде оставка като президент на английската Футболна асоциация, след като направи скандално изказване при изслушването си пред британския парламент. Той се яви, за да изнесе доклад по проекта „Big Picture“, отнасящ се до промяна в управлението на английския спорт.

63-годишният Кларк обаче използва няколко неприемливи реплики от расистки, хомофобни и сексистки характер. Сред тях бяха „цветнокожи футболисти“ и „да си гей е начин на лайфстайл“. Освен това категоризира като следване на определени интереси назначаването на повече представители на южноазиатски етнос отколкото на такива от афро-карибски в технологичния департамент на ФА.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Освен това Грег Кларк обяви, че в женския футбол има проблем с вратарите, тъй като жените не обичат топката да бъде ритана срещу тях.

Коментарите му обаче срещната ожесточена критика от членовете на парламента и той беше принуден да подаде оставка. Кларк беше начело на Футболната асоциация от 2016 г.

По време на неговия мандат ФА понесе много критики заради провал в прекратяването на проявите расизъм и хомофобия. Временно на поста му застава Питър Маккормик.