Германската футболна легенда Юрген Клинсман вече не е треньор на Херта (Берлин). 55-годишният специалист обяви във "Фейсбук" новината, която идва малко изненадващо. Клинсман се задържа начело на Херта едва десет седмици. Той беше назначен в края на ноември, а договорът му беше до края на сезона. 

Клинсман обясни, че вече не е треньор на Херта поради липсата на доверие от клубното ръководство. Начело на отбора той записа 3 победи, 3 равенства и 4 загуби в 10 мача от Бундеслигата. Херта е на 14-ото място в момента с 23 точки. По-малко имат единствено Майнц 05, Фортуна (Дюселдорф), Вердер и Падерборн.

"Вървяхме по правилния път и резултатите щяха да бъдат видими съвсем скоро. Благодаря на привържениците за подкрепата. В момента сме на 6 точки от зоната на изпадащите, въпреки трудните мачове, които имахме. Аз съм уверен, че Херта ще изпълни целите си до края на сезона в Бундеслига. Като старши треньор трябваше да имам доверието и на други хора, част от клуба, а това не беше така", написа Клинсман, който се връща към старата си длъжност в клуба - член на Борда на директорите.