ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Русия продължава да среща сериозни проблеми в търсенето на съперник за националния си отбор по футбол. Последната надежда беше да се организира приятелска среща с един от големите съюзници на режима на Владимир Путин – Турция.

Очакванията бяха контролата да се играе през септември. Това няма да се случи, тъй като програмата на турския национален отбор за въпросния месец е заета.

„За нашия национален отбор е невъзможно да играе контролна среща с Русия през септември. По време на свободните дати на ФИФА вече имаме ясни съперници. На 8 септември играем европейска квалификация с Армения, а четири дни по-късно предстои контрола с Япония. Дали в бъдеще е възможно да играем с руснаците, в момента у много трудно да се даде еднозначен положителен или отрицателен отговор“, заяви пресааташето на турската федерация Туркер Тозал.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Както е известно, след като започна военни действия на територията на Украйна, Русия беше извадена от всички международни футболни надпревари. Дори и при наложените санкции бяха договорени няколко контролни срещи, но след това бяха отказани от съперниците. Подобно нещо се случи с мачовете срещу Ирак, Босна и Херцеговина и Камерун. В същото време селекционерът Валери Карпин настоява за намирането на сериозни съперници, за да може отборът му да получи реална преценка за състоянието си.

Заради санкциите Русия заплаши да напусне УЕФА и да се премести в Азиатската футболна конфедерация, където има доста съюзници. „Сборная“ дори получи покана за участие в шампионата на централноазиатските държави, но тя беше отказана, въпреки че първоначално беше приета.

Идеята за преместване в АФК в последните дни срещна сериозна съпротива от руските национали и футболните клубове. Те бяха категорични, че не желаят да участват в азиатските турнири, тъй като това ще им създаде проблем - на футболистите за евентуален добър трансфер в Западна Европа, а на отборите с привличането на качествени чуждестранни попълнения.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!