ФИФА създаде сериозен проблем на Тотнъм, след като пренесе в световен мащаб наказанието на изпълнителния директор Фабио Паратичи.

50-годишният италианец получи 30-месечно отстраняване от футбола в родината си. Причината за това е участието му в скандала с данъчните измами на Ювентус. От ФИФА са уточнили пред британския в. „Гардиън“, че наказанието важи в световен мащаб, след като е уважена молба на Италианския футболен съюз.

Отстраняването на Паратичи е сериозен проблем за Тотнъм, тъй като това е човекът, който преговаря с агентите на играчите за нови договори или за трансфери на нови попълнения. Италианецът беше натоварен със задачата да намери нов треньор за „шпорите“ след уволнението на Антонио Конте в понеделник.

Фабио Паратичи работи в Ювентус в продължение на 11 години – от 2010 до 2021 г. За този период заемаше различни длъжности – технически директор, спортен директор и изпълнителен директор. Заради наказанието той може единствено да посещава вътрешни заседания на Тотнъм, където да дава препоръки и съвети, но няма право да участва директно в управлението на клуба.