Манчестър Юнайтед записа пореден голям резил този сезон, след като загуби у дома от Суонзи с 1:2 в среща от третия кръг на ФА Къп и отпадна от надпреварата. Това бе исторически първи успех за „лебедите” на „Олд Трафорд”. Уейн Раутлидж (12) за гостите, а малко след това Хавиер Ернандес (16) изравни, но в самия край Вилфред Бони (90) вкара победния гол за уелския тим и го класира за четвъртия кръг на турнира.

Мениджърът на „червените дяволи” Дейвид Мойс пусна Рио Фърдинанд като титуляр за първи път от 10 декември насам. Колегата му начело на Суонзи Михаел Лаудруп пък бе направил пет промени в сравнение с титулярите, които започнаха срещу Манчестър Сити на 1 януари.

Двубоят започна страхотно за „лебедите”, които поведоха в 12-ата минута, когато В Посуело изведе перфектно Уейн Раутлидж, който се разписа за 0:1. Четири минути по-късно домакините изравниха, след като Алекс Бютнер центрира отляво, а Хавиер Ернандес - Чичарито засече от малкото наказателно поле за 1:1. До края на полувремето играта бе равностойна и нови попадения не паднаха.

След почивката не се получи така очаквания от феновете на „червените дяволи” натиск, а задачата им стана сложна в 80-ата минута, когато останаха с човек по-малко. Фабио да Силва, който се появи на терена пет минути по-рано, заменяйки контузения Рио Фърдинанд, влезе опасно в краката на Каняс и заслужено получи директен червен картон. „Лебедите” се възползваха от числения си превес и в последната 90-а минута националът на Кот д’Ивоар Вилфред Бони се възползва от пас на Раутлидж и оформи крайното 1:2.

Така Суонзи се класира за четвъртия кръг, където ще гостува на победителя от сблъсъка между Бирмингам и победителят от двойката между Бристол Роувърс и Кроули.