Голям скандал избухна в италианския футбол заради автобиографията на бранителя на Ювентус Джорджо Киелини. Националът изсипа куп обиди към Марио Балотели и Фелипе Мело, а те не му останаха длъжни.

"Бях наистина разочарован от двама играчи и потвърждавам всичко, което написах в автобиографията ми. Балотели е негативен човек, който няма уважение към колектива. По време на Купата на конфедерациите срещу Бразилия през 2013г. той не помогна за нищо. Той наистина заслужаваше шамар. Някои хора си мислеха, че Балотели е в топ 5 на нападателите в света, но аз никога не съм го слагал дори в топ 10 или топ 20. 

Въпреки това, имаше някой още по-ужасен: Фелипе Мело - наистина най-ужасният от най-ужасните. Не понасям хора, на които им липсва чувство за уважение и които винаги искат да са в опозиция. С него наоколо вечно имаше вероятност да настъпи свада. Казах го и на директорите: той е гнила ябълка.

Не тая злоба, нито имам нужда от такава. Ако трябва да споделям нещо с тези футболисти, ще го направя. Не съм най-добър приятел на всекиго, но те са единствените двама, които преминаха всички приемливи норми", казва Киелини.

"Аз поне съм честен и имам смелостта да казвам нещата в лицата на хората. Ти имаше толкова много възможности да го сториш от 2013 година насам и да се държиш като истински мъж, но не го направи. Кой знае какво ще кажеш някой ден за своите настоящи съотборници, странен капитане... Ако това означава да бъдеш шампион, то тогава предпочитам да не съм такъв. Също така никога не съм проявявал липса на уважение спрямо националната фланелка", категоричен бе Балотели.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Не закъсняха и думите на бразилеца Мело.

"Бих искал да разбера кои случки има предвид. Когато бях в Торино, никога не съм проявявал липса на уважение към никого: съотборници, директори или Ювентус като цяло. В този момент обаче аз нямам респект към него и никога няма да имам. Той казва, че Балотели трябва да бъде шамаросан, а аз съм най-ужасният от най-ужасните и винаги съм провокирал кавги? Е, той винаги е бил страхливец, който би се напикал...

Освен това е твърде лесно да бъдеш гаден към някого в книга. Може би "този защитник" все още ми е ядосан, тъй като, когато отидох в Галатасарай, ние раздадохме на неговия Юве няколко "шамара" и ги изхвърлихме от Шампионската лига. Или заради това, че Интер спечели всичко и че съм интерист. Такъв си е Киелини - винаги се държи така сякаш е най-великият... Спомням си също, че в Купата на Конфедерациите през 2009 г. ние, бразилците, победихме Италия с 3:0 и след това спечелихме турнира. Сигурно все още е разстроен и заради това, знаейки, че нищо не е спечелил с Италия", коментира Мело пред "Гадзета дело спорт".