Шампионът на Лига Европа Севиля продължава със слабото си представяне от началото на сезона. Андалусийският тим записа домакинска загуба с 1:2 от Жирона в мач от третия кръг на Ла Лига. Това е трето поражение на тима от старта на шампионата в Испания.

Янгел Ерера даде аванс на гостите в 16-ата минута, а Неманя Гудел изравни за севилци в добавеното време на първата част. Алейш Гарсия донесе победата на Жирона с попадение в 56-ата минута.

Така Севиля остана на последното място без спечелен актив от началото на сезона. Жирона пък е временно на втора позиция със седем точки, две по-малко от Реал (Мадрид) и една повече от Райо Валекано и Валенсия, които са с мач по-малко.

Гол в петата минута на добавеното време на мача донесе на Алмерия равенството 1:1 като гост на Кадис. Луис Ернандес откри за домакините в 59-ата минута, а бразилецът Кайки изравни. Кадис е осми с четири точки от три мача, а Алмерия е на предпоследното 19-о място с една точка.

Гранада спечели първата си победа за сезона след домакинско 3:2 срещу Майорка. Мигел Рубио даде аванс на андалусийски тим в 12-ата минута, но Абдон Пратс изравни седем минути преди почивката. В самото начало на второто полувреме Браян Сарагоса възстанови аванса на домакините, а Мирто Узуни вкара от дузпа за 3:1 в 70-ата минута. Три минути преди края Саму Коста оформи крайния резултат. Успехът качи Гранада на 14-о място с три точки, докато Майорка заема 16-а позиция с една точка.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!