Изключително любопитна подробност от биографията на мениджъра на Челси Томас Тухел беше разпространена от в. „Сън“. Става дума за времето, когато 48-годишният германец е начело на ПСЖ.

Тухел прекара две години (2018-20) начело на парижани и живееше в квартал От-дю-Сен. Малко след пристигането си във френската столица футболният треньор и съпругата му Сиси наемат домашна помощница от Филипините.

Жената работи изключително усърдно и винаги е на разположение на семейството на Тухел. Германецът завързва изключително топли отношения с жената. В разговор с нея разбира, че почти всичките заработени средства отиват за лечението и сърдечна операция на нейния син.

Томас Тухел веднага плаща цялата необходима сума. Хирургическата интервенция е изключително успешна и момчето вече е добре и води пълноценен живот.

Благородството на Тухел обаче не спира до тук. Малко преди да напусне Париж той разбира от жената, че нейната мечта е да си купи къща във Филипините и да се върне да живее там със семейството си.

Слез като е уволнен от ПСЖ германецът не забравя за своята домашна помощница. Той ѝ купува къща в азиатската островна държава, където тя се мести със своята фамилия.

Невероятният жест на Томас Тухел е напълно подкрепен от неговата съпруга Сиси, която има огромна роля не само в личния, но и в професионалния му живот. Въпреки че няма участие във футболните му решения при воденето на отборите, тя има ключова дума във всичко друго.

Когато Тухел се разделя с Борусия (Дортмунд) пред 2017 г., Сиси заминава за Париж с двете им дъщери, за да изберат дом за семейството. Това е още преди специалистът официално да е подписал договор с ПСЖ.

Томас Тухел и Сиси са заедно от 12 години (двама на снимката долу), но рядко може да бъдат видени на публично място. Просто тя страни от светлините на прожекторите.

Германецът е един от най-успешните футболни треньори в последните години. Първо изведе Борусия (Дортмунд) до триумф в купата на Германия през 2017 г. В ПСЖ спечели две шампионски титли, по един път триумфира в купата на Франция, купата на Лигата и Суперкупата, както и участва във финал на Шампионската лига. Челси пък изведе до триумф в Шампионската лига и Суперкупата на Европа.