Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо ще вземе участие на четвъртфиналите на Копа Америка. Това стана факт, след като националният отбор на Еквадор направи 1:1 с домакина Бразилия в мач от група „В“, игран в Гояния. Кайседо обаче остана неизползвана резерва.

Това сложи край на серията на „селесао“ от 10 поредни победи. Петкратните световни шампиони не бяха записвали резултат, различен от успех, от 15 ноември 2019 г., когато загубиха с 0:1 от Аржентина в контрола.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Бразилия се беше класирала за елиминационната фаза на Копа Америка още преди мача с Еквадор и затова даде почивка на няколко титуляри. Това даде шанс за изява на Габриел Барбоса, Евертон, Лукас Пакета, Фабиньо и Дъглас Луис. Лукас Пакета беше единственият, който с изявите си доказа, че има място сред титулярите.

„Селесао“ откри резултата в 37-ата минута, когато защитникът Едер Милитао се разписа с глава след центриране на Евертон. Изненадващо за стила си на игра, бразилците се прибраха в защита в първите 15 минути на второто полувреме и това позволи на Еквадор да стигне до изравняване с гол на резервата Анхел Мена в 53-ата минута.

След това и двата отбора не успяха да стигнат до чисти голови положения, но резултатът беше достатъчен за класирането им на четвъртфиналите.

Еквадор беше подпомогнат и от Перу, който в другия мач от група „В“ се наложи над Венецуела с 1:0. Андре Карийо вкара единствения гол в 48-ата минута.

Така за следващата фаза на Копа Америка от група „В“ се класират Бразилия, Колумбия, Перу и Еквадор. Техните съперници в елиминационната фаза ще бъдат определени утре, когато ще бъдат изиграни последните два мача от група „А“. Ясно е, че това ще бъдат Аржентина, Парагвай, Чили и Уругвай, но тяхното разпределение в класирането още не е ясно.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ НА ГРУПА "В": 1.Бразилия 10 т., 2.Перу 7 т., 3.Колумбия 4 т., 4.Еквадор 3 т., 5.Венецуела 2 т.

БРАЗИЛИЯ – ЕКВАДОР 1:1
1:0 Едер Милиао (37), 1:1 Мена (53)

Бразилия: Алисон, Маркиньос, Едер Милитао, Ренан Лоди (49-Данило), Емерсон, Фабиньо, Евертон (78-Ричарлисон), Лукас Пакета (78-Евертон Рибейро), Дъглас Луис (63-Каземиро), Роберто Фирмино (63-Винисиус Жуниор), Габриел Барбоса

Еквадор: Галиндес, Арболеда, Еступинян, Д. Паласиос (72-Плата), А. Пресиадо, Инкапие, Е. Пресиадо (84-Пинейда), Мендес, Франко, М. Кайседо (17-Мена), Валенсия (83-Кампана)

Гояния, „Естадио Олимпико Педро Лудовико Тейшейра“
Съдия: Роберто Тобар (Чили)
Жълт картон: Еступинян (Еквадор)

ВЕНЕЦУЕЛА – ПЕРУ 0:1
0:1 Карийо (48)

Венецуела: Фаринес, Росалес (69-А. Гонсалес), Виянуева, Дел Пино, Р. Ернандес, Ферареси, Кастийо (69-Сотелдо), Морено, Саварино (59-Отеро), Касерес (59-Х.Мартинес), Кордова (78-Уртадо)

Перу: Гайесе, Корсо, Кайенс (27-Абрам), Трауко, Араухо, Йотун, Куева (83-Валера), Карийо (73-Р. Гарсия), Тапиа (73-Картахена), Пеня, Лападула (83-Орменьо)

Бразилия, „Естадио Насионал Мане Гаринча“
Съдия: Патрисио Лоустао (Аржентина)
Жълт картон: Р. Ернандес (Венецуела)