Един от основните фаворити за златните медали Аржентина се нуждаеше от 15 минути добавено време, за да се спаси от сензационна загуба и да завърши зрелищно 2:2 с Мароко в Сент Етиен на старта в група "B" от футболния турнир на олимпийските игри в Париж това лято. Официалното откриване на олимпиадата е в петък вечер и тя ще продължат до 11 август.

Химнът на "гаучосите" бе посрещнат с освирквания заради огромния скандал с Енцо Фернандес. След триумфа за Копа Америка халфът на Челси и съотборниците му пяха обидни песни към чернокожите играчи на френския национален отбор.

Мароканците шокираха аржентинците с гол в добавеното време на първата част чрез Софиан Рахими (45+2, 51-дузпа), който реализира и от бялата точка след почивката.

"Гаучосите", в чийто състав личаха имената на Хулиан Алварес от Манчестър Сити, Николас Отаменди от Бенфика и вратарят на Аякс Херонимо Рули, намалиха с гол на Джулиано Симеоне (68) от Атлетико Мадрид, но продължиха да се мъчат до последния съдийски сигнал. Съдията даде 15 минути добавено време, а в последните секунди от него футболистът на Бока Хуниорс Кристиан Медина (105) спаси Арженина от поражение.

В другия мач от тази група от 20:00 часа играят олимпийските състави на Ирак и Украйна.

По-същото време Испания надви Узбекистан с 2:1 на старта в група "C" с голове на Марк Пубил (28) и Серхио Гомес (62). За узбеките изравнително попадение бе вкарал Елдор Шомуродов (45+3-дузпа). В другата среща от тази група в момента играят Египет и Доминиканската република.