Голмайсторът на Барселона Лионел Меси официално се завръща в националния отбор на Аржентина, след като попадна в списъка на селекционера Лионел Скалони за контролите на „гаучосите“ срещу Венецуела на „Уанда Метрополитано“ на 22 март и срещу Мароко в Танжер на 26 март.

Предполага се, че Меси ще вземе участие единствено в контролата в Мадрид. Той не е играл за националния тим на родината си световното първенство по футбол в Русия миналото лято.

Извън състава на „гаучосите“ останаха Серхио Агуеро от Манчестър Сити и Мауро Икарди от Интер.

„Настоящето на Мауро Икарди е трудно. Ние не може да вземем решение вместо него. Лео е с нас. След това ще вземем решение дали ще вземе участие в само в една от двете контроли или и в двете. Той има много мачове на най-високо ниво. За него е важно да се намира в добро физическо състояние. Той взе решение да се завърне в националния отбор, което е голяма новина“, сподели селекционерът Лионел Скалони.

Разширеният състав на Аржентина:
Вратари: Агустин Маркесин, Хуан Мусо, Естебан Андрада, Франко Армани

Защитници: Херман Песела, Габриел Меркадо, Хуан Фойт, Николас Отаменди, Валтер Канеман, Николас Талиафико, Маркос Акуня, Гонсало Монтиел, Ренцо Саравия, Лисандро Мартинес

Халфове: Леандро Паредес, Гуидо Родригес, Джовани Ло Селсо, Мануел Лансини, Роберто Перейра, Анхел Ди Мария, Матиас Сарачо, Иван Марконе, Доминго Бланко, Родриго Де Паул

Нападатели: Лионел Меси, Гонсало Мартинес, Пауло Дибала, Анхел Кореа, Лаутаро Мартинес, Дарио Бенедето, Матиас Суарес