Реал (Мадрид), Барселона и Ювентус излязоха с изявления за Европейската Суперлига и информират, че според съдебно решение УЕФА e задължена да отмени всички санкции срещу трите отбора, останали в Суперлигата.

"Барселона, Ювентус и Реал Мадрид изразяват задоволството си от приетото днес съдебно решение, нареждащо УЕФА да отмени незабавно всички свои действия срещу клубовете-основатели на Европейската Суперлига, включително окончателното досие на дисциплинарното производство, открито за гореспоменатите три клуба и за отмяна на глобите и други ограничения, наложени на останалите девет клуба-основатели, като условие те да не подлежат на дисциплинарно производство от УЕФА“, написаха от "кралския" клуб.

Така бе отхвърлена жаблата на Европейската централа срещу отборите, които на 19 април обявиха създаването на Суперлигата за най-популярните отбори в Европа. УЕФА е предупредена, че неспазването на резолюцията на съда може да ѝ донесе финансови санкции и подлагане под отговорност.

Европейският съд в Люксембург ще направи преглед на монополната позиция, която УЕФА заема в европейския футбол. От централата искат да бъдат регулатор, оператор, едноличен собственик и мениджър на европейските футболни надпревари.

„Радваме се, че отсега нататък няма да бъдем подложени на постоянни заплахи от страна на УЕФА. Оставаме ангажирани с целта да развием проекта на Европейската Суперлига по конструктивен и равноправен начин, като вземаме предвид феновете, играчите, треньорите, клубовете, лигите, националните отбори и международните асоциации и федерации. Ние сме наясно, че има елементи от нашето предложение, които трябва да бъдат преразгледани и, разбира се, подобрени чрез диалог и консенсус. Продължаваме да се доверяваме на успеха на този проект, който винаги ще уважава разпоредбите на Европейския съюз“, допълват "кралете".