Чешкият вицешампион Славия Прага представи новото попълнение в състава си Томаш Хори. 29-годишният нападател беше привлечен от Виктория Пилзен, който взе бразилеца Рикардиньо от Левски за около 1,2 милиона евро. Грандът от Пилзен пък сега ще прибере 3 милиона евро за чешкия национал Хори, който парафира контракт със столичани за следващите три сезона. Според информации в местната преса това е един от най-скъпите вътрешни трансфери в историята на чешкия футбол.

Хори се отличи с 19 гола и 7 асистенции в 47 срещи за Виктория Пилзен през миналия сезон, в който отборът му завърши трети в първенството и загуби финала за националната купа от шампиона Спарта Прага.

Таранът записа две участия като резерва за Чехия на Европейското първенство в Германия. Той има общо 7 мача и 2 попадения с националната фланелка.

Виктория Пилзен вчера привлече като заместник на Хори нападателя Рикардиньо от Левски срещу 25 милиона крони (1 милион евро). Бразилецът вече се присъедини към новия си отбор на лагера в Австрия и направи първа тренировка.