Нападателят на румънския национален отбор Денис Алибек, който в момента играе за Муайтер (Катар), говори пред журналистите за шансовете на страната си на Евро 2024, но също така и за двете приятелски срещи с България на 4-и юни във вторник и с Лихтенщайн на 7-и този месец. Той се закани в българската врата да паднат много голове.

"Чувствам, че ще излезем от групата си на Европейското първенство, но нека да видим какво ще стане. Трябва да изглеждаме поне толкова добре, колкото изглеждахме срещу Швейцария. Мисля, че това поколение заслужава класиране още по-нагоре и се надяваме да го направим. Смятам, че в квалификациите спечелихме сърцата на феновете и вярвам, че връзката ще бъде още по-силна след края на първенството, каза Алибек в интервю, излъчено в YouTube канала на федерацията на страната.

Вчера селекционерът на румънците организира тренировъчен мач срещу дублиращия отбор на Волунтари, който завърши 7:0 за националите. Еди Йорданеску направи няколко варианта на състава, като на два пъти в срещата спираше, за да говори с играчите си. Алибек пък вкара със задна ножица, след което празнува шумно този гол.

Попитан какво очаква от двата подготвителни мача срещу България и Лихтенщайн в последната седмица преди заминаването, той каза: "Румънският национален отбор трябва да вкара колкото се може повече голове, за да подобри увереността си за финалния турнир на Европейското".

Срещата Румъния – България на 4-и юни ще се играе на стадион Стяуа в букурещкия район Генча от 21:30 часа.

На финалния турнир на Европейското първенство в Германия (14 юни-14 юли) Румъния ще бъде част от група Е, заедно с Украйна , Белгия и Словакия.

В същото време двама от футболистите със сигурност няма да играят срещу българите. Това са Андрей Бурка (Ал Оход - Саудитска Арабия) и крилото Деян Сореску, които не са напълно възстановени и треньорът не иска да рискува. Освен това, и двамата ще се подложат на ядрено-магнитен резонанс утре, за да се прецени положението им.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!