Бившият бразилски футболист Жуниньо Пернамбукано се изказа остро за новия треньор на Кристиано Роналдо в Ал Насър - Руди Гарсия.

Жуниньо и специалистът работиха заедно в Лион, когато бразилецът бе спортен директор и явно не пази никак добри спомени. Бразилецът каза, че напълно изключва възможността за бъдещ конфликт между Гарсия и Роналдо и допълни, че треньорът би направил всичко, за да са в добри отношения, включително и да сервира закуска на звездата.

"Дълго мислих дали да говоря за този човек, защото дори само да кажа името му, усещам, че нямам достатъчно енергия. Но заради Кристиано Роналдо, на когото се възхищавам и уважавам твърде много, реших да отговоря.

Преживяването ми с Руди Гарсия беше ужасно. Той има най-лошия характер, който съм срещал през цялата си футболна кариера. Той не е в състояние да ръководи нищо. Той води със страха, който налага на другите. Той уважава само онези хора, които имат власт или връзки, с които той може да извлече полза.

Що се отнася до Кристиано, той няма да посмее да направи нещо, което да му попречи по какъвто и да е начин - напротив, дори ще му сервира закуска, ако се наложи. Той ще се опита да се сприятели с Кристиано, да се сближи с него, ще направи всичко за това. За него приятелството с Кристиано Роналдо е мечта.

За Руди Гарсия успехът на отбора, хармонията в съблекалнята нямат значение. За него е важно да е в светлините на прожекторите, дори отборът да е в криза. Но, като всички разумни хора, той разпознава тези, които са над него, и се опитва да се възползва от това.

Кристиано Роналдо е един от най-великите в историята на футбола, легенда и Руди го знае. Той е студен, пресметлив, изключително подозрителен и несигурен в себе си. Затова всява страх у всички - защото не си вярва. Но през повечето време той го крие, като показва напълно различно лице отстрани", каза Жуниньо.