ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Вниманието на футболните фенове днес е насочено към Милано, където за пети път в историята Дерби дела Мадонина, както в Италия е известен сблъсъкът между двата местни тима, ще бъде част от Шампионската лига. Милан приема Интер в първи полуфинал на турнира.

След 20-годишна пауза двата градски съперника отново ще водят спор помежду си за попадане на финала на турнира. През 2003 г. „росонерите“ елиминират „нерадзурите“ на полуфиналите заради повече отбелязани голове като гост. Двата мача завършват при равенства – 0:0 и 1:1. След това Милан печели трофея след победа с дузпи над Ювентус на финала на "Олд Трафорд" в Манчестър. На четвъртфиналите на Шампионската лига през 2005 г. е последният случай, в който „черно-сините“ и „червено-черните“ се изправят един срещу друг в Европа, а Милан продължава напред след победи с 2:0 и 3:0 (служебно).

Топ Коефициенти за Шампионска Лига!

През този сезон двата градски съперника вече проведоха три издания на Дерби дела Мадонина. През септември „росонерите“ победиха с 3:2 в мача от Серия „А“, но след това допуснаха две поражения от градския съперник. Интер спечели с 3:0 в битката за Суперкупата през януари, а след това през февруари се наложи с 1:0 във втория двубой от шампионата. Лаутаро Мартинес и Един Джеко вече имат по два гола за „нерадзурите“ срещу Милан през този сезон.

Двата тима са съседи и в класирането на Серия „А“ и водят битка за попадане в зона Шампионска лига, а разликата между тях е две точки в полза на Интер. „Черно-сините“ са в серия от пет поредни победи във всички турнири и общо шест мача без загуба. Милан няма поражение вече 9 последователни срещи във всички турнири, като в тях записа четири успеха и пет ремита.

AC MilanМИЛАН – ИНТЕРFC Internazionale Milano

Днес от 22:00 часа по bTV Action
Милано, „Джузепе Меаца“
Съдия: Хесус Хил Мансано

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Милан: Менян, Калабрия, Томори, Кяер, Ернандес, Тонали, Крунич, Салемакерс, Бенасер, Брахим Диас, Жиру
Контузен: Побега
Под въпрос: Рафаел Леао

Интер: Онана, Дармиан, Ачерби, Бастони, Дъмфрис, Барела, Чалханоглу, Мхитарян, Димарко, Мартинес, Лукаку
Контузен: Шкриняр
Под въпрос: Госенс, Д'Амрозио

Баланс в Шампионската лига: 4 мача, 2 победи за Милан, 2 равенства, г.р. 6:1 за Милан

ВСИЧКИ МАЧОВЕ МЕЖДУ МИЛАН И ИНТЕР В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА
7 май 2003 г., полуфинал
Милан – Интер 0:0

13 май 2003 г., полуфинален-реванш
Интер – Милан 1:1
0:1 Андрий Шевченко (45+1), 1:1 Обафеми Мартинс (84)

6 април 2005 г., четвъртфинал
Милан – Интер 2:0
1:0 Яп Стам (45+1), 2:0 Андрий Шевченко (75)

12 април 2005 г., четвъртфинален-реванш
Интер – Милан 0:3 служ. (прекратен в 73-ата минута при 0:1)
0:1 Андрий Шевченко (30)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!