Кристиано Роналдо бе отличен със специалния приз "Забележителен играч" по време на наградите The Best на ФИФА за 2021 година. Португалската звезда на Манчестър Юнайтед получава индивидуалното отличие заради изумителния си рекорд по голове за националния отбор, постигнат през 2021 година.

С двете си попадения при успеха с 2:1 над Ейре в четвъртия кръг на квалификациите за Мондиал 2022 в Катар португалецът има 111 гола за националния тим на родината си, изпреварвайки Али Деаи. Иранецът остава втори във вечната ранглиста със 109 попадения.

„Благодаря за наградата, много е красива. Искам да благодаря на всички мои съотборници през всичките тези 20 години. Никога не съм си помислял, че ще подобря този рекорд. Специална награда на ФИФА е голяма чест. Да бъда голмайстор номер 1 в историята е нещо невероятно“, каза Роналдо.

„Всичко се дължи на страстта към играта и се забавлявам сам себе си, когато реализирам. Мотивацията ми е винаги да бележа голове. Чувствам се добре и продължавам да работя страшно много, както когато бях на 18 години. Страстта ми не се е променила, надявам се да играя още 4-5 години, всичко е в главата ми“, добави португалецът.