Седемкратният и актуален носител на „Златната топка” Лионел Меси получи разочароваща новина във Франция. Голямата звезда на ПСЖ не попадна в идеалния състав на френската Лига 1. Най-добрите 11 бяха са определени на базата на статистически анализ, реализиран от Футболната обсерватория CIES - част от Международния център за спортни изследвания.

В идеалния състав могат да попаднат само играчи, записали поне 900 минути в шампионата, а аржентинецът има 1 гол в 10 мача за ПСЖ. Изключването му от тима на най-добрите във Франция идва след изказването на спортния шеф на парижани Леонардо, според който влиянието на Меси е огромно и цифрите ясно го потвърждават.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Иначе парижани са представени от четирима играчи в този идеален тим - Килиан Мбапе, Преснел Кимпембе, Идриса Гей и Ашраф Хакими. Играещият под наем в Марсилия от Арсенал централен защитник Уилям Салиба също е включен в отбора заедно със съотборниците си Бубакар Камара и Дмитри Пайе. Единайсеторката допълват звездата на Брест Ромен Фавр, халфът на Монако Юсуф Фофана, вратарят на Монпелие Йонас Омлин и Нейеф Агерд от Рен.