Голмайсторът на Байерн за миналия сезон Марио Гомес призна, че бъдещето му в клуба зависи само от ръководството. През лятото начело на тима застава Хосеп Гуардиола и германският национал не може да знае дали той пасва в концепцията му.

"Не обичам въпросите за бъдещето ми. Моята работа е да играя футбол. Хората, работещи в Байерн, са единствените, които ще решат къде ще продължи кариерата ми. От мен се изисква да играя. Нямам правото да кажа дали да остана или да бъда продаден. Клубът вече обяви, че няма да ходя никъде. Това е достатъчно, за да се спрат спекулациите. Щастлив съм в Байерн. Ако не беше така, нямаше да подпиша нов договор", коментира Гомес.

"Преди няколко години Барселона проявяваше интерес към мен, когато треньор бе Гуардиола. Аз обаче предпочетох да остана в Байерн. Мисля, че той първо ще се запознае със състава, след което ще реши кой да игра и дали Марио Гомес се вписва в неговата концепция. Но ако Меси дойде тук и продължи да бележи по този начин, отборът няма да се нуждае не само от Гомес, но и от други нападатели", добави националът.