Голмайсторът на Байерн (Мюнхен) Марио Гомес заяви, че не е толкова важно да вкарва попадения, колкото да спечели с баварците Шампионската лига. От началото на сезона германският национал има 11 вкарани попадения в най-престижния европейски клубен турнир. Баварците спечелиха първия си четвъртфинален мач в Марсилия с 2:0, а реваншът в Мюнхен е утре вечер от 21:45 часа.

„Вкарвам толкова често, защото отборът прави нещата лесни за мен. Ние играем офанзивно, а аз съм този, който стои в края на веригата при атаките. Очаквам и утре оспорвана среща. Марсилия е много силен отбор в единоборствата и трябва да му се противопоставим. За мен не е толкова важно, колко голове ще отбележа. По-важното е отборът да печели и всички да изпълним нашата голяма мечта със спечелването на Шампионската лига. Естествено, че искам да допринеса за това с моите голове, но не искам да се сравнявам с Меси, който може би е най-добрият в света”, сподели Гомес на пресконференция преди реванша с Олимпик (Марсилия).

„Разбира се, че е красиво да бъдеш сравняван с Лионел Меси. Ние обаче сме двама напълно различни футболисти. Както вече казах, искам да изпълня задачите си за отбора. Дуелът не е Меси срещу Гомес. Да играя за Байерн винаги ми е доставяло удоволствие, но сега ни предстоят много важни мачове”, допълни още нападателят.