Нападателят на Фиорентина Марио Гомес има 59 мача и 25 гола за националния отбор на Германия, но те не бяха достатъчни за селекционера Йоахим Льов да го включи в разширения си състав от 30 футболисти за Мондиал 2014 в Бразилия.

„Едно обаждане от треньора, което боли. До последно вярвах, че ще се възстановя навреме. За съжаление обаче контузиите през тази футболна година ме връщаха назад и в крайна сметка нещо не достигна – най-лошият сезон в моята кариера завършва с още един удар. Ще се завърна, както често се е случвало в моята кариера”, написа Гомес в профила си на социалната мрежа „Фейсбук”.

Въпреки всичко Гомес вярва, че Бундестимът ще успее да спечели световната титла в Бразилия. „За съжаление вече е ясно, че няма да бъда там, когато момчетата спечелят купата. Стискам палци на всички и ви желая от все сърце победата”, допълва 28-годишният нападател.

„Той е играл само 280 минути от септември насам. От това изхождам, че той не е в състояние да се справи при тези условия на този турнир”, оправда решението си селекционерът Йоахим Льов.