Българският юноша Мартин Кожухаров скандално и напълно незаслужено е изваден от младежкия тим на Реал (Мадрид), съобщи испанският вестник "Ла Провинсия". Ходът на ръководството предизвика гняв у привържениците на "белия балет", които заляха уебсайта на клуба с призиви 17-годишният ловчанлия да бъде върнат.

Мартин премина в Реал преди две години от Унион депортива на Канарските острови. Дебютът му за кралския клуб бе белязан от най-голямата трагедия в живота му, припомня "24 часа". На 20 август 2008 г. - деня, в който той излезе за първи път с бялата фланелка, майка му Антоанета загина в самолетна катастрофа в испанската столица.

Младият българин стана един от най-важните футболисти на Реал. Миналия сезон той вкара 20 гола за отбора си в категория "Младежи С" и има голям принос за шампионската титла. Това лято дори го гласяха направо в "Младежи А" - последен етап преди мъжкия отбор. Двегодишният договор на Мартин изтече това лято. Внезапно ръководството обяви, че вече "не вижда опции за бъдещето му в отбора".

Случаят с Мартин съвпада с напускането на голяма група треньори на младежките формации на Реал и на техни играчи. Мозъкът на "революцията" е новият шеф на юношеските школи Рамон Мартинес. А Мартин Кожухаров е повикан в Реал от неговия предшественик - легендарния Мичел, който напусна клуба след скандал с тогавашния му президент Рамон Калдерон.

Вероятно Мартинес иска да прекъсне всякакви връзки на Мичел с бившите му възпитаници и Мартин да е станал жертва на тази разправа, намеква "Ла Провинсия". Младежът, който е и младежки национал на България, в момента е на Канарските острови при баща си Марио. /БЛИЦ