Утре ще бъде „орязан” билетът на Георги Хаджи като треньор на турския гранд Галатасарай, прогнозират медиите край Босфора. Чашата на търпението на босовете на “Чим Бом” преля особено след домакинската загуба с 1:2 от кръвния враг Фенербахче. Въпреки, че „сараите” бяха по-добри през целия мач, направените в края на двубоя смени от „Марадона на Карпатите” се оказаха неудачни. И вместо с убедителен успех, домакините загубиха нещастно в самия край.
Очаква се днес в Истанбул да бъде личният мениджър на Хаджи Бекали за да се разберат за неустойката по преждевременното освобождаване на неговия клиент. Тя възлиза в размер на 1 750 000 долара, но клубният президент Аднан Полат ще се опита да я смъкне на един милион долара, информират турските колеги.
Хаджи замени на поста технически директор на Галатасарай Франк Рийкард. Повторният му дебют начело на тима също се оказа неуспешен. Под негово ръководство отборът постигна едва две победи и три равенства, което за клуб като Галатасарай си е направо крах и той се смъкна на 11 място във временното класиране. Това е най-лошата позиция в цялата история на истанбулските лъвове.
Със сигурност мястото на Хаджи до края на сезона ще бъде поверено на досегашния му помощник и клубна легенда Тугай Керимоглу, който е с български корен.
Мехмед ХОДЖОВ/БЛИЦ