Спортният директор на “Левски” Георги Иванов търси заместник на Гара Дембеле в Испания. Той изгледа вчера мача от Сегунда дивисион между Райо Валекано и Херес (3:0), където е набелязаната от него цел. Цел номер 1 за “сините” е черногорският национал Андрия Делибашич. Нападателят игра вчера като титуляр за Райо, но не се разписа при убедителната победа.

Мадридчани със сигурност влизат в Примера и предвид новите, по-високи изисквания няма да подновят договорите на част от играчите. Един от тях е 30-годишният Делибашич, който има солидна визитка със сезоните си в Партизан, Майорка, АЕК и Реал Сосиедад. Така той ще може да подпише с “Левски” като свободен агент. Самият факт, че това е първият мач, който Гонзо гледа на живо, означава, че трансферът "се пече", обясниха от "Герена", цитирани от “Меридиан мач”.

Делибашич беше считан за голям талант в Сърбия, а най-добрите си мачове изигра още докато носеше екипа на Партизан. С "гробарите" той вкара голове в Шампионската лига на Порто и Олимпик Марсилия. По това време треньор на Партизан беше Лотар Матеус, а на Порто - Жозе Моуриньо. За жалост на Делибашич, кариерата му не се разви по най-добрия начин и след трансфера в Майорка той не можа да се доближи до предишната си форма./БЛИЦ