Европейският шампион Италия победи с 2:1 Украйна на „Джузепе Меаца“ в много важна евроквалификация и за двата отбора. Преотстъпеният от Сасуоло на Интер Давиде Фратези блесна за „адзурите“ с два гола в 12 и 29 минута. Асът на Динамо Киев Андрий Ярмоленко (41') вкара за гостите.

Това бе първи успех на италианците при новия им селекционер Лучано Спалети. Двубоят бе пряка битка между двата тима за второто място в група С, където лидер е Англия.   

„Скуадрата“ започна с пет промени в сравнение с издънката срещу Северна Македония (1:1) преди дни. Капитанската лента пък беше на ръката на вратаря Донарума.

Мачът започна с минута мълчание в памет на жертвите на земетресението в Мароко и наводненията в Либия. По време на националните химни пък всеки един от футболистите на гостите беше загърнат с флага на Украйна под аплодисментите на италианската публика.

Италия повече след украински „подарък“ в 12-ата минута. Судаков се похлъзна в своята половина, което позволи на Дзакани да вземе топката и да я подаде на Фратези, който веднага я прати в мрежата.

В 29-ата минута Фратези отбеляза за 2:0, като първоначално беше маркирана засада. След намесата на ВАР обаче реферите зачетоха попадението.

В 41-вата минута се стигна до нов „подарък“, като този път домакините върнаха жеста на своите гости.

Довбик стреля, а Донарума изби удара му. Димарко обаче сгреши с изчистването и подари топката именно на Ярмоленко, който беше точен с добавката си.

След почивката нов гол не падна. Така Италия се изравни по точки именно с Украйна. Двата отбора имат по 7 точки. Със същия актив е и Северна Македония.