Истинска словесна война гръмна в румънския гранд Стяуа. Причината за създалата се ситуация са българският Литекс и горещата президентка на Университатя (Клуж) Ана Мария Продан. Мадамата е съпруга на треньора на тима от Букурещ - Лауренциу Регенкампф. Тя се изказа доста остро по адрес на ситуацията в местното първенство и си пожела час по-скоро съпругът й да си намери отбор в чужбина и двамата да напуснат страната. Сериозен интерес към специалиста, който изведе Стяуа до четвъртфинал в Лига Европа, има от страна на Литекс, където упорито се търси заместник на Христо Стоичков. Както БЛИЦ първи писа, вероятността Камата да напусне клуба в края на сезона е много голяма.

"Аз съм единственият човек, който говори открито по проблемните въпроси в румънския футбол. Не съм свързана с никой и мога да кажа свободно каквото мисля. Моля се на Господ съпругът ми да си намери отбор в чужбина и да забрави всичко в Румъния! Съжалявам, че се занимавам с футбол в тази страна. Вече не съм щастлива тук. Искам да отида и да си върша работа на друго място. Тук е невъзможно да се работи, цялата система е гнила и всичко е пропито от корупция. Футболът е управляван от банда престъпници, които изглеждат готино по телевизията. Не знам дали може да се направи нещо и да се променят нещата. Не виждам изход... Системата е мъртва от А до Я, но всичко е пропито със страх”, изригна Ана Мария Продан пред местната преса.

Репликата на ексцентричния президент на Стяуа Джиджи Бекали не закъсня: "Ана мисли, че всичко е много лесно и Лауренциу ще си намери веднага отбор в чужбина? Нека си го вземе в Университатя, но ако искат, нека да заминават и в чужбина. Никак не е лесно Регенкампф да започне работа в европейски клуб. Нека опита, но едва ли ще стане нещо... После пак ще дойдат при мен”.

Ана Мария Продан е и футболен мениджър. Един от клиентите и е бившият играч на ”Левски” и националния отбор Живко Миланов, който защитава цветовете на Васлуй.