Националният отбор на Ейре, който е наш съперник в световна квалификация в събота, вече е в София. Гостите пристигнаха с полет от Дъблин в 19,57 часа и ще бъдат настанени в хотел “Хилтън”. Доста сериозна организация имаше на летище “София”, като органите на реда направиха кордон и опънаха ограничителни ленти, за да няма достъп до Джовани Трапатони и компания.

Никой от щаба на гостите не промълви и думичка, като единствено звездите Джон О`Шей и Роби Кийн се спряха и дадоха автографи на феновете си. При появата на съотборника на Митко Бербатов в Манчестър Юнайтед – О`Шей се чуха писъци на фенки: “Джони, Джони”, но той набърза се качи на автобуса. Роби Кийн също подмина журналистите, а даде само няколко автографа. Селекционерът Джовани Трапатони каза единствено, че очаква позитивен резултат, а Бербатов и добър футболист, но бързо подкара куфара си и се качи на рейса.

На летището гостите бяха чакани от групичка фенове. Част от тях, които бяха привърженици на Манчестър Юнайтед, разпънаха плакат с надпис: “Когато Джони марширува по крилото” в чест на съотборника на “червените дяволи” Джон О`Шей. Друга част от феновете дойдоха специално заради легендата на Арсенал Лиъм Брейди, който сега е помощник-треньор на Джовани Трапатони в националния отбор на Ейре. Имаше ултраси на Ливърпул, които скандираха името на Роби Кийн, както и фенове на Тотнъм.

Трапатони и звездата на тима Роби Кийн ще дадат утре официална пресконференция в 16,00 часа в зала “Родина” на Националния стадион, а от 17,00 часа е и тренировката на ирландците./БЛИЦ