Един от големите любимци на феновете на Борусия (Дортмунд) Марио Гьотце може да си представи да остане в клуба до края на футболната си кариера.

"Да, виждам такава възможност. Израснах в Дортмунд, чувствам се великолепно в града, семейството ми е тук, а имам и приятели. Всичко това е важно не само за живота ми, но и за клуба", коментира един от големите таланти на световния футбол.

Малко са футболистите, които успяват да се превърнат в икони на своите клубове. Голям пример за това е Стивън Джерард. 32-годишният английски национал играе за Ливърпул от 1989 година. За първия отбор дебютира през 1998-а. И вече има повече от 400 мача за "червените" и над 100 гола. Тотална институция.

39-годишният Райън Гигс (Манчестър Юнайтед) и 36-годишният Франческо Тоти (Рома) също са изключителни примери. 4-кратният носител на "Златната топка" Лионел Меси е вече легенда на Барселона и няма никакъв признак към момента някога да напусне клуба, който му даде шанс за големия футбол.

Но дали Гьотце ще последва примера им? "Имам договор до 2016 година. И точно поради това няма причина да мисля за каквото и да е било", обясни халфът, който е силно желан от Манчестър Юнайтед.