Германският национал Марио Гьотце, преминал това лято от Байерн в Борусия (Дортмунд) за 36 милиона евро, не е загубил своето търпение и вярва, че в най-скоро време ще се завърне в игра.

21-годишният халф е преследван от различни контузии от април насам, последната от които получена при триумфа със Суперкупата на Европа след успех над Челси със 7:7 след изпълнение на дузпи в Прага. Гьотце обаче е напълно възстановен от травмата в глезена и търпеливо очаква Хосеп Гуардиола да го включи в титулярния състав набаварците. Той бе резерва при домакинската победа над Волфсбург с 1:0 през уикенда в Бундеслигата.

"Да не забравяме, че бях контузен в продължение на четири седмици. Човек трябва да се научи да бъде търпелив. Това е много важно, макар понякога да е трудно", заяви Гьотце пред "Билд".

"Разбира се, всеки обича да бъде на терена. Всеки футболист иска да играе без смяна, но друг е въпросът дали това е удачно. Аз съм търпелив", допълни халфът, който може би ще получи шанс за изява при гостуването на Манчестър Сити във втория кръг от Група D на Шампионската лига. Срещата е в сряда вечер от 21:45 часа българско време.