Звездното ново попълнение на Байерн Марио Гьотце постави треньора Хосеп Гуардиола под напрежение, след като поиска повече време за изява в мачовете на баварците. 21-годишният халф, който се възстанови от контузия, се надява да играе в баварското дерби срещу Нюрнберг. Срещата от третия кръг на Бундеслигата е тази събота от 16:30 часа българско време.

„За мен този кръг е много важен, тъй като бавно отново навлизам във форма. Надявам се, че ще получа повече време за игра”, заяви Гьотце, който бе привлечен за 37 милиона евро от основния конкурент за титлата Борусия (Дортмунд).

Миналият уикенд Гьотце остана резерва при гостуването на Антрахт (Франкфурт), спечелено от баварците с 1:0. „Чувствам напредък, но ще продължи още 2, 3, 4 седмици докато съм готов отново на 100%”, допълни халфът.

Първият голям мач за Гьотце може да бъде на 30 август за Суперкупата на Европа срещу Челси в Прага. Бившата звезда на Дортмунд чака с нетърпение този мач: „Искаме да спечелим Суперкупата”, отсече новата звезда на баварците.

„Ако е готов, винаги ще има много добри шансове да играе”, отговори самият Хосеп Гуардиола на въпроса кога Гьотце ще започне като титуляр за Байерн.