Британската авторка на готварски книги и водеща на кулинарно телевизионно шоу Делиа Смит сложи край на 27-годишното си управление на английския Норич.

83-годишната дама и нейният съпруг Майкъл Уин Джоунс притежаваха почти целия пакет акции на „канарчетата“. Сега става ясно, че тя се е съгласила да предаде 85% от клуба на компанията „Норфолк Холдингс“, ръководена от американския бизнесмен Марк Атанасио, която ще покрие дълговете от 59 милиона паунда.

Делиа Смит и Майкъл Уин Джоунс няма да получат и пени от сделката. Тяхното желание е да оставят управлението на Норич в стабилни ръце, като запазват 10% от собствеността на „канарчетата“.

Известната на Острова готвачка стана собственик на клуба през 1997 г., след като отборът изпадна от Висшата лига. Под нейно ръководство Норич спечели пет промоции в английския елит, но така и не успя да се задържи за дълго.

Новият бос Марк Атанасио има сериозен опит в управлението на спортен клуб. 66-годишният американец от 2004 г. е собственик на бейзболния Милуоки Брюърс, който купува за 223 милиона долара. Богатството на Атанасио се изчислява на 700 милиона.