Отборите в Шампионската лига ще трябва да играят допълнителни четири мача от сезон 2024/25, съобщава "Таймс".

Според британското издание европейските футболни шефове са близо до сделка за грандиозната промяна в турнира. Асоциацията на европейските клубове (АЕК) и шефове от УЕФА искат да удължат надпреварата с четири мача в променен вариант на груповата фаза или в изцяло нова групова фаза преди елиминациите.

Първоначално се дискутирал вариант за 10 допълнителни срещи с увеличение на мачовете между най-големите европейски клубове. След това бил приет варианта с четири нови мача.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Ако всичко това се случи, програмата на английските грандове ще бъде пълен хаос и най-вероятно те няма да участват в турнира за Купата на Лигата.

За осъществяване на революционната промяна УЕФА може да увеличи броя на отборите до 6 в 8 групи. Алтернативата е добавяне на нова групова фаза, потенциално с осемте четвъртфиналисти, които да се разделят на две отделни групи от по 4 отбора, а първите два от всяка група да продължават до полуфиналите.

Достигналите полуфиналите отбори пък автоматично ще се класират за груповата фаза в следващото издание на най-престижния европейски клубен турнир, независимо от мястото им в крайното класиране на местните шампионати.